SUBSTRÁTOVÁ NOVINKA
Taxonomie: řád: pečárkotvaré (Agaricales)čeleď: hlívovité (pleurotaceae)
Plodnice jsou podobné jako u hlívy ústřičné, jen jsou menší a tenčí , někdy více kornoutovitě tvarované, celé růžové až růžovooranžové, později žloutnoucí.
Chuť je přirovnávána k mořským plodům či krevetám, může být i nakyslá. Vůně je nepříjemná zvláště u starších plodnic.
Výtrusný prach: bílý
Má příznivé účinky na zdraví.
Hlíva patří mezi dřevokazné houby a pro své dietetické a léčivé vlastnosti je v poslední době vyhledávaným potravinovým doplňkem. Díky významnému obsahu glukanů, ale i jiných látek posiluje imunitu lidského organismu a tím předchází a pomáhá léčit civilizační choroby. Využívání hub například v boji proti rakovině, vysokému krevnímu tlaku, cukrovce apod. je známo v mnoha zemích celého světa. Pro zpracování v kuchyni používáme celé plodnice. Substrát je ošetřen pouze tepelně, nejsou v něm použity žádné chemické přípravky a hnojiva.né k pěstování: teplota nad 30°C, skleníky, fóliovníky, pařeniště a jiné prostory s přímým slunečním světlem. Houby obecně nemají rády velké kolísání teplot. Dále není vhodné zakrývání bloku jiným plastovým obalem nebo případné vkládání bloku do malých uzavřených prostor jako je např. akvárium a podobně.