recepty

 

 

Hlíva ústřičná na grilu     

 
suroviny

500 g hlívy ústřičné, 50 ml bílého vína Suchého, Čerstvá Petrželka / Nebo Bazalka /, Sul, Čerstvé Mletý barevný pepř, olivový olej

Postup přípravy receptu

Z oleje, vína, soli Jemné pokrájené petrželky / bazalky / připravíme marinádu, dělat Které naložíme očistěnou hlívu, zbavenou nožiček. Necháme 1 hodinu marinovat grilujeme cca 8-10 minut.
Na talířích dochutíme Čerstvé mletých pepřem, případně osolíme.

Hlíva na Jehle

kostky vepřového masa, Kolečka cibule, kostky slaniny, klobouky hlívy (Menší), sul, pepř, paprika, drcený kmín

Kloboučky, maso i slaninu okořeníme veškerým kořením. Na jehlu napichujeme postupně Kostku masa, kolečko cibule, slaninu, Klobouček hlívy. Pokračujeme Az na konec Jehly. Pečeme v troubě Přes pekáč Napříč položené, pokapeme máslem. Doplníme bramborovou Kasi zeleninovým salátem. Podáváme Teplé.

Dršťková polévka

500 g hlívy, 50 g sádla, Česnek, Mletý pepř, 30 g mouky, majoránka, paprika, sul, 15 g Tuku, 2 cibule

Na sádle podusíme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu na nudličky. Dame Dělať Hrnce s vařící Vodou, přidáme utřený Česnek se Sola, okořeníme pepřem zahustíme jíškou připravenou ze zbytku sádla s mouky. Hotovou polévku okořeníme majoránkou paprikou zpěněnou Městě Městě na Tuku. PODLE potřeby přisolíme si podáváme.

Guláš z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná (Jedno obchodní balení), cibule, paprika, rajčata Dvě, mletá sladká paprika, kostka vývaru (zeleninový), mouka Hladká, olej na smažení

Hovězí kostky na hlívě ústřičné

Půl kila hovězího masa (Nejlepší kližka), 1 Větší cibule, 1 lžička papriky, Jedno balení hlívy ústřičné (Množství si určíme sami), Trochu pepře, drceného kmínu, sul, 2 lžíce Hladké mouky, 2 lžíce sádla.

Vepřové s hlívou ústřičnou

Vepřová Plec 500 g-600 g,
rajčatový protlak 3 lžičky, paprika ml. Sladká 1,5 lžičky, cibule 2 střední, sul, pepř Mletý, olej, hlíva 250g, zelená naťová cibule, oregano Čerstvé-Větvička, mouka Hladká, voda.

Vepřová Kapsa plněná hlívou ústřičnou

700 g vepřové kýty, 200 g hlívy ústřičné, 50 g anglické slaniny, 1 cibule, zelená Petrželka, Sul, Mletý pepř, olej (sádlo), 2 lžíce Hladké mouky

Pečené kuře s oreganem hlívou ústřičnou

1 naporcované kuře, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 1 kedlubna, 1 kapie (paprika), 2 rajčata, hlíva ústřičná, oregano, gyros, Pažitka si Sul.

Kuřecí maso se zeleninou hlívou ústřičnou

2 plátky kuřecích prsíček 2 mrkve 1 paprika 8 cherry rajčátek hlíva ústřičná olivový olej sul, pepř, mexické gril.koření (Kotányi) bylinky PODLE chuti

Kuřecí prsa s hlívou ústřičnou

4 kuřecí prsa, Sul, grilovací koření, 1 cibule, hlíva ústřičná, olej, voda. Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, okořeníme grilovacím kořením az obou stráň opečeme na oleji. Proveďte výpeku přidáme nakrájenou cibuli na plátky hlívu orestujeme.Zakápneme Vodou, dosolíme si provaříme.

Vídeňské Rizky

Kloboučky hlívy, Sul, mléko, Hladká Nebo polohrubá mouka, vejce, strouhanka, tuk na smažení, sýr, šunka Vídeňské houbové Rizky můžeme připravit TaKé různým způsobem. Klobouky osolíme, namočíme Dělať mleka, obalíme V mouce, ve vejci ve strouhance. Po obou Stranachu osmažíme. Kypřejší Rizky získáme, KDYŽ řezy z hub potřeme tuhým sněhem, posypeme strouhankou si osmažíme v rozehřátém Tuku. Labužníci si mohou nastrouhat sýr šunku (šunkový salám), přidat vejce, promíchat, smesi potřít klobouky, obalit ve strouhance osmažit.

Hlívová omáčka

30 dkg nakrájených klobouku hlívy, kyselá smetana, Trochu cukru, Sul, Hladká mouka, máslo Nebo olej

Na Tuku dusíme nakrájené hlívové klobouky Dělať Mekka. Zalejeme hovězím vývarem. V kyselé smetaně rozmícháme Trochu Hladké mouky vlejeme Dělať vývaru. Až začne houstnout, odstavíme z plotny, ABY SE Smetana nesrazila. Dochutíme soli, cukrem, případně citrónovou šťávou. Podáváme s houskovým knedlíkem uvařeným hovězím žebrem.

Sladkokyselá sterilovaná hlíva se zeleninou

nakrájená hlíva (JE Treni), celer, cibule, mrkev (zeleniny nesmí byt Více než 20% objemu naložených hub), nakladač NOVA, ocet, příp. cukr Nebo Sul

Houby ovaříme 5 minút v osolené Vode, na Sítě opláchneme studenou Vodou. Zeleninu nakrájíme na kostičky Kolečka Nebo. Nakladač NOVA svaříme dle návodu na sáčku. Houby smícháme se syrovou zeleninou Dame Dělať svařeného nakladače na 48 HODIN Dělať Lednický. Po teto dobe dochutíme. Plníme Dělať malých sklenic Omnia. Nálev Saha 2 cm nad houby. Sterilujeme 20 Minut PŘI 100 ° C.

Hlíva v alobalu se slaninou

25 dkg hlívy, 12 dkg cibule, slanina, sul, pepř, sladká paprika

Cibuli pokrájíme na Kolečka, položíme na střed alobalu, na cibuli položíme po obou Stranachu posolené, popepřené Si popaprikované Kloboučky hlívy. Na povrch položíme plátky slaniny, obsah zabalíme. Necháme v troubě zapéci asi 45 minut. Podáváme s bramborovou Kasi Nebo chlebem.

Hlíva na divoko

25 dkg hlívy, 12 dkg cibule, tuk, 10 dkg mrkve, 5 dkg petržele, 5 dkg celeru, mouka, Trochu octa, sul, cukr, Mletý pepř, tymián, voda

Na Tuku usmažíme cibulku přidáme na drobno nakrájenou hlívu, Sul, chvíli podusíme. Pak přidáme nakrájenou zeleninu pepř. Dusíme Dělať Mekka. Vydusíme veškerou šťávu Až na tuk, přidáme mouku, případně dopepříme. Dle chuti ocet na cukr. Podáváme s knedlíkem, příp. s uvařeným jazykem Nebo kouskem vařeného masa.

Hlíva na Vine

24 dkg hlívy, 12 dkg cibule, 5 dkg Tuku, 12 dkg mrkve, 5 dkg petržele, 5 dkg celeru, mouka, bílé víno, pepř, sul

Cibulku zpěníme na Tuku, přidáme kousky nakrájené hlívy, posolíme, popepříme Trochu podusíme. Přidáme na kousky nakrájenou zeleninu, dusíme Do Mekka. Až JE Všechna šťáva vydušená na tuk, přidáme mouku, víno dochutíme cukrem. Podáváme s rohlíkem Nebo s knedlíkem.

Hlíva na hořčici

25 dkg hlívy, l2 dkg cibule, 5 dkg Tuku, hořčice, cukr, citrónová šťáva, pepř, sul, Hladká mouka

Cibuli zpěníme na Tuku, přidáme drobné nakrájenou hlívu, Sul, popepříme. Dusíme Dělať Mekka. Necháme vydusit Až na tuk, přidáme mouku, opražíme, přidáme hořčici, cukr, citrónovou šťávu, případně vodu. Podáváme s knedlíkem Ryzí Nebo CI noky.

Kuřecí sekaná se žampiony

dvoje kuřecí prsa (Slepičí mohou trvat Být), 200 g žampionů, 2 vejce, 2 lžičky petrželové nati, 1 dl hustě Smetany, 1-2 stroužky česneku, sul, pepř (PODLE chuti); Mouka Na obalování, olej

Prsa vykostíme as kůží i žampiony Dvakrát na masovém Mlýnků pomeleme. Přimícháme najemno pokrájenou petrželku, protlačený Česnek, sul, pepř, Smetanu, vejce vypracujeme malých středních podniku na kuřecí sekanou. Mokrou rukou formujeme Plačický, Které obalujeme v mouce si opékáme V rozpáleném oleji PO obou Stranachu činění Červená Nebo ze smesi vytvarujeme šišku, kterou Dame Dělať trouby Peci. Podáváme k salátu, Ryzí ČI bramborové Kasi.

Houbová vaječná omeleta ze žampionů

8 vajec, 8 lžic mleka, Sul, 3 dkg masla, asi 30 dkg žampionů 3 dkg Tuku

Na mašle udusíme žampiony. Na pomaštěnou pánev Dáme 1/4 Množství žampionů, zalijeme vejci rozkvedlanými se 2 lžícemi mleka se z mas. Upečeme Po jedne strane. Přeloženou omeletu podáváme s opečenými brambory Nebo Kasi. Uvedené Množství JE na 4 porce.

Žampionový salát

1 kg žampionů, 200 g majonézy, 200 ml zakysané Smetany, citrónová šťáva, pepř, sul, olej

Žampiony omyjeme, na Větší kousky nakrájíme, posolíme zakapeme citrónovou šťávou. Dusíme na oleji Pouze Částečně, ABY vše zůstalo křupavé. Zcedíme, necháme vychladnout. Pak vmícháme VŠECHNY Přísady zjemníme zakysanou smetanou. Podáváme vychlazené.

Houbovníky z límcovky

400 g čerstvých hub, 400 g vařených brambor, 2 cibule, 100 g masla, 3 vejce, sul, strouhanka na obalení, olej na smažení, případně kyselá smetana Nebo jogurt na Politi

Drobné nakrájené houby nasekanou cibuli podusíme na mašle. Přidáme nastrouhané brambory vejce osolíme. Řádně promícháme Tvoříme malé karbanátky, Jež obalujeme ve strouhance si smažíme na oleji Po obou Stranachu. Případně Možno Polit kyselou smetanou Nebo jogurtem.

Kuřecí malých s středních podniku PO indicku

kuřecí maso, límcovka, olej, cibule, Česnek, kmín, Skořice, zázvor, Hřebíček, Sul, bílý jogurt, máslo

Maso nakrájíme na proužky, opečeme na Tuku, přidáme nakrájenou cibuli na Kolečka, plátky límcovky, mleté koření, osolíme Česnek. Podlijeme si dusíme 20 minut. Bílý jogurt rozmícháme s troškou vody, malých středních podniku zalijeme jeste dusíme. Nakonec přidáváme máslo. Podáváme se zeleninovou Ryzí.

Těstovinové Flicky vařené s houbami vejci

250 g očištěných čerstvých hub (límcovky), 60 g masla, 40 g cibule, sul, Mletý pepř, 250 g těstovinových flíčků, voda, 4 vejce umíchaná na mašle Trochu rozsekané pažitky.

V kastrole rozehřejeme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli v NĚM, přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme udusíme Dělať Mekka. Pak k nim přimícháme ve SLANÉ Vode uvařené, scezené, studenou Vodou ProLite, okapané Flicky Dobre prohřejeme. Houby s Flicky rozdělíme na talíře four, na jednotlivé porce Pak Dáme část na mašle umíchaných vajec posypeme Jemné rozsekanou pažitkou. Jako přílohu použijeme saláty ze syrové zeleniny.

Kuře dušené s houbami

1 Velké kuře, 5 dkg slaniny, Cibulka, mrkev, petržel, 1/2 celeru, sul, pepř, 1/4 kg límcovky, 4 dkg masla, lžíce mouky, 1/8 1 vína, citrónová šťáva

Kuře nakrájíme na kousky Větší, pokrájenou slaninu rozpálíme vložíme osolené opepřené kuře. Přidáme pokrájenou zeleninu cibuli. Dusíme Dělať Mekka. Houby dusíme si KDYŽ JE Z Nich Stava vysmahlá, zaprášíme moukou, zalijeme vínem citrónovou šťávou. Kuře vyjmeme, šťávu přecedíme smícháme s houbami. Necháme Přejít varem nalijeme Dělať Misy na kuře. Podáváme s těstovinami

Jatra po S'čchuansku

500 g jater, Škrobová Moučka, 5 lžic oleje, Hrstka máčených sušených hub SII-Take, 1 stroužek česneku, 3 Mladé cibulky Je nati (nebo 1 cibule), lžička cukru, HRST zelených fazolek, 1/2 lžičky zázvoru, PALIVA paprika, 2 lžíce sójové omáčky, 1 dl vývaru, 2 lžíce desertního vína, lžička glutasolu.

Jatra nakrájíme na plátky Tenke o velikosti sousta. Obalíme Je ve škrobové moučce o sobě prudce za stálého míchání opečeme na oleji. Pokrájíme máčené houby na kousky, Česnek na plátky, Mladé cibulky na dvoucen ti metrové kousky přidáme k opečeným játrům. Osmahneme, promícháme, přidáme cukr, zázvor, pálivou papriku, sójovou omáčku, vývar, víno, glutasol se krátce povaříme. Nakonec přidáme sterilované Nebo vařené fazolové Lusky pokrájené na třícenti metrové kousky. Prohřejeme, promícháme se stáhneme Z ohne. Opečená Jatra Maji zůstat křehká, PROTO JE Nutná Rychlá příprava. Místo fazolek JE Možno použít zeleninovou tykev, špenát, zelí, pórek, kedlubnu Nebo celer, případně bambusové výhonky nakrájené na nudličky o délce 2 cm. (Syrovou zeleninu opečeme Spolu s cibulkou)

Kuře s nádivkou se SII-Take

kuře, 20 dkg SII-Take, 2 vejce, 1 cibule, sul, Mletý kmín, olej koření dle chuti Vlastní

Osmažíme cibuli, přidáme nakrájenou SII-Take, osolíme, pokmínujeme na chvíli podusíme. Pak přidáme Jedno vejce mícháme Nez vejce ztuhne. Necháme zchladnout přidáme Druhé vejce. Touto smesi naplníme osolené kuře, zašijeme Dame Peci. Povrch kuřete můžeme potírat kořením rozmíchaným v oleji. Příloha: hranolkami Nebo brambory. V zimních měsících můžeme použít hlavičky Václavek, Které mohou Být zmrazené, Nebo penízovky sametonohé.

Rýže se zeleným hráškem SII-Take

800 g vařené rýže, tj. asi 300 g rýže syrové, 250 g očištěných čerstvých hub SII-Take (nebo sušených), 80 g masla, 60 g cibule, 10 g mleté sladké papriky, trocha kmínu, sul, 6 lžic sterilovaného zeleného hrášku, 60 g nastrouhaného ementálu Nebo parmazánu , asi 1 dl vývaru připraveného z kostky slepičího bujónu

V kastrole na rozehřátém mašle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ni neuvádí se Větší kousky nakrájené houby, osolíme, opaprikujeme, okmínujeme udusíme Dělať Mekka. K měkkým houbám přidáme uvařenou Ryzí, okapaný Hrášek, přilijeme Trochu vývaru, promícháme Dobře prohřejeme. Jednotlivé porce posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme Bud Jako Samostatný pokrm s rajčatovou omáčkou, Nebo Jako příkrm K dušeným pečeným Masum. Pro 6 osob.

Houby pečené na grilu

800 g klobouku z čerstvých hub (žampiony, SII-trvat), 120 g masla, Sul, Mletý pepř Petrželka

Středně Velké Kloboučky hub očistíme o "semenice" (lupeny Nebo trubky), JSOU-li Většího, odstraníme. Potom JE Dáme Dělať kastrolu vedle sebe, přelijeme rozpuštěným máslem necháme asi hodinu stát. Pak JE z masla vyjmeme celkem asi 10 minút Na grilu PO obou Stranachu pečeme. Pri opékání potíráme Kloboučky máslem. Upečené osolíme opepříme si, posypeme petrželkou Jemné rozsekanou, klademe Nitra topinky si podáváme. Obměna: Do Kloboučku náboj, Nez JE přelijeme rozpuštěným máslem, můžeme TaKé zapíchat na nudličky nakrájený Česnek. Pro 6 osob.

HLÍVA JAKO Vídeňský Řízek

Spotřeba: 400 g hlívy ústřičné, 3 PL Hladké mouky, 3 PL strouhanky, 2 vejce, olej na smažení na koření houby Vegi (Houbová kořenící Delikatesa bez glutamanu sodného)

Postup: Použijeme Jenom Kloboučky hlívy. Umyjeme Je SI ubrouskem osušíme. Posypeme Houby Vegi obalujeme v mouce, v rozšlehaných vejcích av strouhance. Smažíme na oleji Z obou Stran. Hlívové Rizky podáváme Teplé s bramborovou Kasi.

Dršťková polévka Z HLÍVY

Spotřeba: 500 g hlívy ústřičné , 2 cibule, 1,5 l vody, 1 PL oleje, Vegi Vegi (Zeleninová Delikatesa bez glutamanu sodného), mletá sladká paprika, majoránka, 2 stroužky česneku, 1 PL Hladké mouky

Postup: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na úzké proužky nakrájenou hlívu dusíme. Potom přimícháme papriku hneď zalijeme Vodou, ABY paprika nezhořkla. Přidáme zeleninovou delikatesu Vegi Vegi, lisovaný Česnek majoránku. Polévku necháme krátce povařit za stálého míchání ji zahustíme hladkou moukou.

Cibule PLNĚNÁ HLÍVOU

Spotřeba: 8 velkých cibulí, 500 g hlívy ústřičné , 3 PL strouhaného sýrů, 2 PL masla, koření houby VEG I

Postup:
 Z cibulí odřežeme vršek dusíme JE 5 Minut ve Vodě, potom z Nich lehce vybereme Vnitřní vrstvy připravíme cibulové misky. Vybranou cibuli nakrájíme najemno, zlehka osmahneme na mašle, přidáme očištěnou nakrájenou hlívu. Po 20 minutách tepelné úpravy malých středních podniku ochutíme kořením houby Vegi, naplníme cibulové misky, posypeme strouhaným sýrem zapečeme asi 10 Minut v zapékací misce. Podáváme Jako předkrm Nebo Jako přílohu k masu s rajčatovou omáčkou.

HLÍVA NA ČESNEKU

Spotřeba: 400 g hlívy, 2 stroužky česneku, 3 PL Hladké mouky, 100 g oleje na smažení, houby Vegi - Houbová kořenící malých středních podniku bez glutamanu sodného

Postup: Použijeme Jenom klobouky, Které očistíme umyjeme vlažnou Vodou. Potřeme JE česnekem si ochutíme houby Vegi. Obalíme v mouce se pomalu smažíme na oleji. Podáváme s tatarskou omáčkou as americkými bramborami.

HLÍVA JAKO SpiZ

Spotřeba: 250 g hlívy, 1 vejce, 150 g Tvrdého sýrů, 100 g salamu, 2 PL Hladké mouky, 4 PL mleka, olej, houby Vegi - Houbová kořenící malých středních podniku bez glutamanu sodného s hlívou ústřičnou

Postup: Klobouky hlívy očistíme, povaříme ve Slane Vode, pokrájíme na Větší kousky, okořeníme houby Vegi. Na jehlu střídavě navlékáme plátky hlívy, plátky SYRA kolečko salamu (lze DOPLNIT pro rozmanitost např. Firmy Firmy Firmy   žampiony ). Plnou jehlu obalíme v těstíčku z mleka, mouky vajíčka smažíme na rozpáleném oleji Dělať zlatova. Podáváme Teplé se zeleninovou oblohou bramborami.

 

recepty - PŘEDKRMY

 Hlívový salát

250 g hlívy, 100 g cibule, cukr, Mletý pepř, voda dle potřeby, Sul, citronová šťáva, majonéza Nebo bílý jogurt

Kloboučky hlívy podusíme na trošce oleje s mírným podlitím Vodou. Po vychladnutí pokrájíme houby na drobné kousky, smícháme y nakrájenou cibulkou Jemné zalijeme nálevem z vody, cukru, Sola, citronové stavy V jogurtu, NEBO majonézy. Opepříme si dobre promícháme. Salát necháme nejméně hodinu uležet v chladničce. Pote můžeme podávat. K dozdobení použijeme například seznam zeleného salátu. 

Obložené chlebíčky s hlívami sardelkami

VEKA, sardelová těstoviny, máslo, 150 g nakrájené Jemné drůbeží šunky, 1 vařené vejce, plátky SYRA, 1 Sklenička naložené hlívy, sladkokyselá okurka, kapie, Olivy

Veku nakrájíme nožem na plátky, namažeme máslem sardelovou pastou. Obložíme šunkou, plátkem SYRA, kolečkem vařeného vejce, olivou, vějířkem okurky na proužky kapií. Doplníme nakládanou hlívou, kterou necháme okapat na sítku. Ozdobíme sekanou Zelenou nati strouhaným tvrdým sýrem. 

Hlívové Plačický

400 g očištěné hlívy, 700 g brambor, 50 g masla, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, pepř, drcený kmín, Sul.

brambory uvaříme ve slupce, oloupeme PAK, nastrouháme na struhadle Dame Dělať Misy. Přidáme utřené máslo, sul, pepř, vejce promícháme. Nakonec vmícháme mouku těstíčko Dobře propracujeme. Hotové bramborové testo vyválíme na Vale na 1 cm tlustou placku. z testa nakrájíme rádýlkem čtverce asi 6 x 6 cm. Hlívu podusíme Asi 15 minút s kmínem Soli na Tuku. Hmotou naplníme čtverce z bramborového Testa, Které přehneme, Dobře uzavřeme obalíme v trojobalu Jako Řízek osmažíme. obložíme zeleninou posypeme Zelenou Nati. 

houbové bagety

3 bagety, 500 g hlívy, 1 zelená paprika Nebo kapie, 5 plátků salamu, 5 stroužků česneku, 2 sterilované okurky, 1 cibule, 200 g strouhaného parmazánu, voda, pepř, mletá sladká paprika, drcený kmín, 1 lžíce oleje, zelená Petrželka , Sul

Houby očistíme, propláchneme na sítku okapat necháme. Nakrájíme na kostičky. Vložíme Na rozpálený tuk JE podusíme. Zelenou papriku, salám, okurky, cibuli Česnek nasekáme na malé kousky Spolu s petrželkou přidáme k houbám. Vše zalijeme Horkou Vodou dusíme asi 20 minut. Bagety podélně rozkrojíme, na NE navršíme hotovou malým středním podnikům posypeme nastrouhaným sýrem. Pečivo položíme na vymaštěný plech na zapečeme V troubě PŘI 200 o C asi 10 minut. Podáváme Nitra. 

Plněná rajčata s hlívou

4 Větší rajčata, 250 g hlívy, 1 vejce, máslo, citronová šťáva, pepř, sul, na ozdobu Petrželka

Nejdříve si připravíme rajčata, která s ss seřízneme ostrým nožem, vršek rajčete použijeme Jako víčko. Vnitřky opatrně vydlabeme Malou lžičkou. Pokrájenou hlívu na dužninu Z rajčat osolíme, opepříme dusíme na mašle. Hotové zahustíme vajíčkem. Plníme Dělať připravených vydlabaných rajčat. Proveďte vnitřků rajčat Před plněním nakapeme citronovou šťávu. Přiklopíme víčkem z rajčete sypeme Zelenou petrželkou. Podáváme s pečivem.

recepty - SALÁTY

 Hlívový salát míchaný

250 g hlívy, 2 rajčata, 50 g Jemné šunky, 1 vařené vejce, lžička olivového oleje, pepř, citronová šťáva, Sul

Houby nakrájíme na nudličky AV Malem Množství osolené vody 5 minút povaříme. Necháme na sítku okapat